Vårtecken hemma

Här kommer några vårtecken från området där vi bor
Välkomna upp! Efterlängtade snödroppar!

Skriva gärna en kommentar och berätta om vårens tecken där ni bor!
Ska ni gå på mässan "Nordiska Trädgårdar" i helgen i Älvsjö? Vi ska dit på lördag :)

Längtan efter vår

Nu längtar vi efter värme, sol och grönska! Vi intalar oss själva att trots snön som föll för bara någon dag sedan så är våren snart här. När solen tittar fram bakom molnen ser vi män och kvinnor luta sig mot husväggar vända mot solen med slutna ögon. Deras ansikten skvallrar om den tillfredställelse solens värmande energi ger dem och om hur de ser fram emot sommaren.

Snart är det dags för trädgårdsmässa och kolonilottföreningens årsmöte, då sätter säsongen igång på allvar. Jag tänker på vitlöken som ligger i jorden under ett tjockt täcke av snö - kommer den vakna och gro i vår eller gjorde jag något fel? Kommer tulpanerna jag petade ner i jorden i höstas att blomstra eller blir det för blött nu när snön smälter och vattnet ligger kvar i marken så att de ruttnar? Det är spännande! Första försöket är spännande!
Här kommer några inspirerande bilder från "den gröna ön" som faktiskt redan är grön och vacker!  Bilderna är från Dublinresan förra veckan. Det var tufft att komma hem till Sverige och snöhögarna igen, men skönt att ha fått se vacker blomster!
Utanför Christ Church Cathedral
St Stephen´s Green
St Stephen´s Green
Utanför St Patrick´s Cathedral

RSS 2.0